Trosforsvarskonferanse i Grimstad, lørdag 11. oktober

Trosforsvar virker til å være i solid vekst i Norge. Bjørn Are Davidsen skriver bøker og blogg av høy kvalitet, og Per Eriksen utga nettopp denne lille, lettleste perlen, for å nevne noen få eksempler. Mange konferanser, menigheter, studiesteder og ungdomsklubber arrangerer ulike arrangementer, ofte til fulle hus. Gleden er stor over at teisme finner tilbake til noe av det den historisk sett er verdens beste på: nemlig intellektuell utprøving

Bibelskolen i Grimstad, NKSS Laget og NLA Høyskolen skal ha honnør for å bidra til dette. Konferansen Veritas arrangeres for andre gang i år i deres lokaler i Grimstad 11. oktober.

Inviter med en venn, fyll opp en bil, en buss, en trikk eller en luftbåt, og kom.

logo

Sjekk ut programmet her og oversikt over talere her.

Undertegnede bidrar med en times underholdende innføring i thomisme. Kom og hør om noen av de viktigste idèene i filosofien etter Aristoteles og Aquinas har om hvordan vi tenker om første prinsipper, eksistens, menneske, natur og Gud, hvorfor de fremdeles er høyst aktuelle, og hvorfor disse løser opp mange av de såkalte “problemene” vi har i 2014. Det hele blir avsluttet med en rask gjennomgang av noen av Aquinas sine gudsbevis. Det blir naturligvis mulighet til å stille kritiske spørsmål, utfordre, spytte på, synge til, kommentere, breakebattle eller spørre om utfyllende svar på tema til slutt. Passer for både nybegynnere og mer viderekommende.

Det burde også nevnes at Bibelskolen i Grimstad trolig åpner en egen linje med trosforsvar neste år. Sånn i tilfelle du nærmer deg slutten av videregående skole, og synes at temaet er spennende.

All info finner du på:
http://veritaskonferansen.no/