Skeptisk til Bergen

(Takk til Andreas for photoshopping av høyeste kvalitet.)

De siste ti årene har jeg forsøkt å bygge et image rundt Bergens-motstand. Den mest sannsynlige forklaringen på det, er at jeg bærer på en hemmelig misunnelse for bergensere.

Derfor er det ingen overraskelse at jeg elsker alle unnskyldninger til å faktisk kunne besøke byen. Denne gangen er anledningen at Laget i Bergen arrangerer en teaser til neste Skepsisuke med et foredrag torsdag 19. mars.

Mer informasjon på Facebook.

Den har fått merkelappen “Gud: En mislykket hypotese?”. For alle vet vel at “gud” bare er et forsøk fra forhistoriske teister på å fylle inn et manglende hull i en naturvitenskapelig hypotese? Som siden bare har blitt presset lenger og lenger ut av kosmos, etter hvert som vår kunnskap om naturen har vokst? Ikke sant? Før trodde vi kanskje at jordskjelv var en pissed-off gud som straffet oss. Mislykka hypotese. I dag vet vi at dette er f.eks. tektoniske plater som støter mot hverandre. Ikke sant? Og sånn går no’ dagan…

Jeg har lovet å holde den tyngre thomismen til et minimum, og rushe gjennom noen grunnleggende tanker på max. 45 min, som forhåpentligvis kan bringe et nytt perspektiv, selv om du ikke skulle være enig i alt.

Jeg hørte akkurat at Laget har bytta lokale til det store auditoriet Egget på Studentsenteret, så da blir det nok av plass. Du er derfor veldig velkommen til å ta en tur, høre, bidra med vanskelige spørsmål. og gjerne bli igjen etterpå for en samtale som vi begge kan bli litt klokere av. Et ansikt er kjekkere å ha foran seg enn et tastatur. :)

Hvis du ønsker å ta kontakt om nye presentasjoner om temaene her på bloggen, så finner du kontaktinformasjon til venstre.