50 mest innflytelsesrike filosofer i dag

The Best Schools har nylig publisert en oversikt over de femti mest innflytelsesrike filosofene i dag, med en flott honnør til nettopp avdøde Hilary Putnam. Svært interessant lesning. Sjekk den ut her.

Det er gledelig å se flere aristotelikere og thomister representert på lista, som Cartwright, Haldane, MacIntyre, Oderberg og Nagel (?), samt overraskende mange teister og anti-materialister. Mange forbilder.

Bare noen få som ville vært fristende å låse inn på et rom, for så å sette på Adam Sandler-filmer non-stop. Tortur light.

Det er håp for fremtida.

Oppdatering: Det viser seg at følgende metodologi ble benyttet.

A representative of TBS informs that the list was compiled partly using a tool developed by TBS to determine links to the works of the philosophers in question, page views, book and article citations and more. They also used a tool called SEMrush to determine the traffic to home pages, wiki pages, etc., in order to get an estimate of what they call Influence Networks. TBS’s team included four Philosophy PhD’s and in addition they consulted numerous philosophers to balance the quantitative data they collected.

Hentet fra denne siden.