En liten appell mot Visjon Norge

Først publisert på egen Facebook-side.

Mine kjære, kristne venner.

Kan vi bli enige om å slutte å kaste penger inn til TV Visjon Norge og Jan Hanvold? Kan vi forsøke, dersom det er mulig på en kjærlig og respektfylt måte, å råde våre foreldre og besteforeldre fra å gjøre det?

Usunn teologi, manipulerende kommunikasjon, skummel økonomisk styring, samt tidvise skremmende personlige utsagn fra siden hans. Dette ødelegger ryktet til oss alle.

Selv om det sporadisk kommer ting ut av denne tjenesten vi kan anse som gode, tenker jeg det er viktig å sette foten ned.

Visjon har omsatt for nesten 100 millioner hvert år over mange år nå. Alle disse millionene hadde vært til så mye bedre nytte i å skape gode lokalmenigheter, sunne ungdomsarbeid og styrke kirkers utstrakte sosiale arbeid blant fattige og vanskeligstilte, innenfor og utenfor Norges grenser.

Hvis man absolutt trenger en norsk kristen-kanal, virker (tror jeg) Kanal 10 Norge til å være et langt mer nøkternt og fornuftig foretak å støtte oppunder.

Les også:
NRK: Pengepredikanten

Takk til NRK Brennpunkt for å sette fokus på dette.

Se hele dokumentaren her:
https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/MDDP11001316/25-10-2016

  • Medicineman89

    Flott at du setter fokus på dette, DJ. Det predikanter som Jan Hanvold og Svein-Magne Pedersen, og sikkert flere med dem, driver med, kan ikke kalles for annet enn svindel og kynisk utnyttelse av godtroende, samvittighetsfulle mennesker med store hjerter. Det hjelper lite at “utenforstående” ateister påpeker hvor sleipe og griske disse menneskene er, for at folk skal slutte å gi av sin sparsomme inntekt/pensjon må de informeres om svindelen av opplyste medkristne. Håper dine kristne lesere følger din oppfordring. For det er helt sant som du sier, at personer som dette ødelegger ryktet til kristne ellers.

  • Øygunn Leite Kallevik

    Takk!