Skeptisk til Volda

Noen av initiativene som blusser opp i Norge, er jeg spesielt stor fan av. Mange av dem tar for seg menneskehandel, entreprenørskap, bistand, utvikling eller ulike måter å engasjere unge.

Et helt annet derimot, er Skepsisuka, i regi av Laget NKSS. Her inviteres hele skoler til å høre korte, gode presentasjoner av kristent budskap og ulike doktriner (som moral, helvete, osv), samt mulighet til å komme med kritiske spørsmål. Selv som kristen er jeg sjeldent enig i alt som blir sagt, men det er en god måte til å begynne å se det rasjonelle forsvaret som finnes for kristen tro, tvinge frem kritisk tankegang, og mulighet for å bryte ned noen destruktive fordommer.

Det er derfor med stor ærefrykt at jeg selv får lov til å åpne showet under Skepsisuka i naturperlen Volda neste mandag kveld. Jeg for min del skulle gjerne hatt 8-9 timer, men skal prøve å korte det hele ned til en intens, men fengende time, hvor vi skal komme innom tema fra klassisk gresk filosofi, metafysikk, menneskesinnet, evolusjonsteori, kvantefysikk, frem mot Jesus, samt gi et rasjonelt forsvar for Gud og en udødelig sjel, og et rasjonelt angrep på materialisme. I hvert fall så langt en over gjennomsnittlig engasjert, karismatisk, 24-årig siviløkonom klarer.

Tittelen er: “Et nytt perspektiv på universet”, og du vil antakeligvis forlate rommet med mange helt nye tanker, eller i verste fall ha fått en god latter! :)

Ta med deg dine nysgjerrige og kritiske spørsmål og kom til Høyskolen i Volda mandag 7. oktober! (PS: Jeg har bursdag et par dager etter, så det er lov til å ta med kake).

(Edit: Link på Facebook er nå lagt ut)

Foto: Laget@Skepsisuka på Blindern 2013
Foto: Laget@Skepsisuka på Blindern 2013

Da er det kanskje lov til å gi litt reklame også. Hvis du ønsker en lett forståelig innføring i kristent trosforsvar og disse temaene i din egen menighet/organisasjon, så send en forespørsel til mail@danieljoachim.org.

Jeg er en del av Tankesmien Skaperkraft, så det er fullt mulig å kombinere dette til en helaften, supplert med dyktige folk som har langt mer erfaring og visdom enn meg. Mulige tema er menneskehandel, menneskeverd, entreprenørskap, kulturpåvirkning, politikk, artikkelskriving og mye mer.

“No less a figure than Eugene Wigner, a Nobel Prize winner in physics, claimed that materialism — at least with regard to the human mind — is not “logically consistent with present quantum mechanics.” And on the basis of quantum mechanics, Sir Rudolf Peierls, another great 20th-century physicist, said, “the premise that you can describe in terms of physics the whole function of a human being … including [his] knowledge, and [his] consciousness, is untenable. There is still something missing.”
– Stephen Barr, amerikansk professor i fysikk (link)