En enkel julegratulasjon

Republisert fra 25.12.13.

(Hentet fra egen Facebook)

Til dagens hovedperson; den mest innflytelsesrike personen gjennom menneskehetens historie som egenhendig har lagt grunnsteinen for hele den vestlige kultur.

En mann som fortalte oss historien om den barmhjertige samaritanen for første gang. Som nedverdiget seg selv til tjener og brukte sin tid med tiggere, uteliggere og syndere til tross for at det betydde dårlig status. Som gikk inn blant smittsomme spedalske fordi han nektet å ta avstand fra mennesker, og som refset skinnhellige religiøse ledere uten kjærlighet. Som nektet å dømme kvinnen som hadde blitt grepet i ekteskapsbrudd og skyldig etter jødenes lov, fordi Han gjenkjente at vi alle var uperfekte. Som nektet å la disiplene ta opp sverd for å forsvare seg fra de romerske soldatene som grep Ham i Getsemane, men isteden helbredet sin verste fiende. Som oppfordret oss til å være lys og salt, og bruke livene våre på å arbeide for rettferdighet, fred og verdighet i en verden som noen ganger virker å ha gitt opp. Som påtok seg lidelsen og til slutt ga sitt eget liv i ren kjærlighet til hele menneskeheten. Det største forbildet noe menneske noensinne kan ha.

Jeg er stolt og takknemlig over å få lov til å kunne følge deg!

Gratulerer med dagen, Jesus!

500full