Filosofihistorie – without gaps

En ting som er mer poppis nå enn Beyoncé, Kygo, Abercrombie, 50 Shades og Channing Tatum til sammen, er Peter Adamson sin podcast-rekke på filosofihistorie, ved navn History of Philosophy – Without Any Gaps. Som navnet tilsier, ønsker Adamson å dele sin entusiasme for filosofi, og fremstille vestlig filosofihistorie…uten hull. Et nobelt formål. Sponset av King’s College i London.

Dette blir altså detaljert, men ikke kjedelig av den grunn. Noe som understrekes av at etter 210 episoder, er vi fremdeles bare i middelalderen. Men vi har enda ikke kommet til Thomas Aquinas, som altså levde på 1200-tallet.

Mitt inntrykk til nå, er at episodene er både lærerike, underholdende og nyanserte. Selv du som trodde at du kunne dette ganske bra fra før av, vil bli overrasket over mengden av ny informasjon. Adamson er pedagogisk, klar og god til å presentere nok interessante kuriositeter til å holde det morsomt (in that geeky kind of way). Samtidig er det innslag av spennende ekspertgjester, som igjen bringer inn nye perspektiver.

Formatet på ca. 20 min passer dessuten perfekt til at du kan laste dem ned, og rekke både en og to på vei til skole/jobb om morgenen.

Du kan i det minste bruke det som teaser frem til jeg publiserer “Joachims livshistorie – without any gaps”. Spådd av en rekke kritikere til å bli en kjempesuksess.

Last ned fra nettsidene, eller abonner på iTunes.