Halloween – den gode påminnelsen om døden?

Fire stk relativt kloke mennesker har startet å skrive på en felles blogg: Gjentagelser – teologi blant annet.

I anledning Halloween, skrev Linda Fisher-Høyrem, med en nylig PhD i filosofi, en tekst om hvordan dagen kunne gi oss en god påminnelse på døden.

“Allehelgensaften kan fungere som et felles memento mori, i et samfunn og i en tid der vi ellers gjør alt for å holde døden på en armlengdes avstand. De blodige maskene, hodeskallene, avrevne lemmene, minner oss om vår egen dødelighet. Det minner oss om kroppens skjørhet. For én kveld kan vi ikle oss døden og møte den redselen for døden som preger oss som fellesskap. Å minnes vår dødelighet har en lang tradisjon innen åndelig praksis. Det hjelper oss å holde livets prioriteringer i balanse, verne om livet, være ydmyk, ta sjanser. Nå som du vet du skal død, vil du leve annerledes? Alle skal død, alle kropper blir til jord. På hvilket grunnlag har du mer rett til livet enn de som tar den farlige ferden over Middelhavet? Å minnes din egen dødelighet gjør noe med hvordan du lever.”

Les hele teksten her, og følg Gjentagelser på Facebook for oppdateringer.