Conor Cunningham om pseudo-vitenskap og religion

Conor Cunningham har en interessant, kort 6-dels foredragsrekke ute nå. Cunningham er professor på universitetet i Nottingham, er kjent for å ha skrevet den prisvinnende BBC-dokumentaren Did Darwin Kill God? fra 2009, og har skrevet den informative boka Darwin’s Pious Idea, som også har mottatt mye kritikerros.

Her prater han om opphavet til myten om konflikt mellom vitenskap og religion, moderne fundamentalisme, om når kjærligheten til teori overskygger lojalitet til virkelighet, horrible ekstrapoleringer fra påstått vitenskap, defekt ultra-darwinisme, defekt kreasjonisme, nihilisme, Dawkins og mer.

Cunningham er i overkant teatralsk når han presenterer, men det gir desto større underholdningsverdi. Alt i alt er det en god introduksjon til disse temaene.