AktueltEtikkMoralfilosofiPodcast

Hvordan kan fornuftige mennesker være uenige om god etikk?

Dette er et av temaene vi diskuterer i ferskeste podcast-episode. Der har jeg pratet etikk med en av de beste personene man kan prate etikk med, nemlig lege, filosof og forsker på Senter for medisinsk etikk på Universitetet i Oslo, Morten Magelssen.

Der fikk han 30 sekunder til å avgjøre en gang for alle hva som er godt og ondt, rett og galt. Dessuten snakket vi om hvordan vi går frem for å begrunne våre påstander om godt og ondt, bedre og verre. Kan vi bare si noe om hva som er etisk bedre og verre for oss selv, eller også for andre? Hvorfor kan gode og fornuftige mennesker være uenige om slike spørsmål? Hva er galt med konsekvensetikk? Hva er dydsetikk? Hva kan vi lære av Alasdair MacIntyre om vår uenighet?

Magelssen har noen interessante synspunkter på de etiske debattene i dag, og hvordan vi kan gå frem for å løse dem ved hjelp av mer robust, klassisk tenkning.

Finn alle 16 podcast-episoder til nå på denne samlesiden, og ta turen til iTunes for å abonnere, legge igjen en rating og skrive en kort anmeldelse med noen ord om hva du tenker.

Illustrasjonsbilde fra Pexels.