FilosofiThomisme

En indre dialog om «blinde» naturkrefter

watch https://overflowdata.com/uncategorized/xc9wfz12jl5 Person A: Alt i naturen styres av blinde krefter!

https://www.broommanufacturers.com/2024/01/31/o70onrh1ld Can I Buy Ambien In Mexico Person B: Men hva er en «blind» kraft? Hva er forskjellen på det, og hva kaller jeg den kraften jeg bruker når jeg f.eks. sparker en fotball? En «seende» kraft? En bevisst kraft?

https://www.ipasticcidellacuoca.com/30bvertw Les også:
En indre dialog om fri vilje

https://www.larochellevb.com/2024/01/31/nei9m60 source url A: Nei, nei, nei. Når vi kaller en kraft «blind», betyr det bare at den ikke er rettet mot et mål.

https://feriadelavivienda.co/8ca9ldtis5g Can I Buy Ambien In Mexico B: Så en blind kraft har ingen retning? Det stemmer jo ikke.

Ambien Cr 12.5 Online https://www.eastcotesignanddisplay.co.uk/prx1cox559 A: Nei, jeg mener bare at en blind kraft ikke blitt gitt noen meningsfull retning – fordi den ikke kommer fra noen form for intelligens.

https://www.eastcotesignanddisplay.co.uk/fr6ig6kv5z https://www.ipasticcidellacuoca.com/rmyre4r B: Så den kraften jeg sparker en fotball med, er en annen type kraft? Er våre metoder for å måle denne kraften, med de matematiske ligningene, vektorene, osv, helt annerledes?

https://bakingbrew.com/recipe/aoe5lgitpu Can You Buy Real Ambien Online A: Nei.

see url source site B: Så det var ingen analyse av kraften i seg selv som fikk deg til å konkludere med at den var blind? Så hvordan fant du ut at alt styres av blinde krefter?

https://nmth.nl/mkvawm03deu https://nycfoodguy.com/2024/01/31/lx62clc1jux A: Fordi vi observerer at ikke kreftene rettes av mennesker eller noen form for intelligens, osv.

go to site get link B: Men du har jo ikke observert hvor disse kreftene kommer fra i det hele tatt. Hvor har du lært om dem?

Zolpidem Mail Order get link A: Fra naturvitenskap. Fra fysikk!

Buy Ambien Europe Order Ambien Online Canada B: Men fysikk kunne jo ikke brydd seg mindre om forskjellen mellom blinde krefter og….ja, hva enn du har lyst til å kalle andre alternativ for. Den har like lite i oppgave å beskrive det, som Newtons lover har i beskrive hvorfor vi skal gi penger til veldedige formål, eller hvilken av årets storfilmer som fortjener en Oscar. Så du har åpenbart ikke lært at krefter er blinde, verken fra fysikk eller noen form for naturvitenskap.

Zolpidem 10Mg Online enter site A: Okay da. Det er et postulat fra fysikken. Det er metodologisk naturalisme.

source link B: Nei, det er tøv. Fysikk skjelner ikke mellom krefter slik i det hele tatt. Fysikk forutsetter på ingen måte metodologisk naturalisme, noe mer enn den forutsetter metodologisk teisme, eller metodologisk buddhisme, spiritisme eller animisme. Fysikk har ingen evne til å finne ut av hvorvidt kreftene faktisk er blinde, eller får retning fra en form for intelligens.

Fysikk bryr seg like lite om hvorvidt krefter er blinde, som en lydopptaker bryr seg om lydene vi tar opp er laget av rasjonelle eller irrasjonelle vesener, om de er elegante, rytmiske setninger i en skrevet monolog eller en søppelbøtte som velter over ende, eller grammatikk bryr seg om ordene våre er skrevet på papir eller tastet inn på PC.

Så hvor har du lært at naturkrefter er «blinde»?

Les også:
Fire årsaker som forandrer alt.

https://comercialfuentes.com/yqvae2d Dialogen ovenfor er fritt oversatt fra James Chastek.

5 Comments

Comments are closed.