Aktuelt

En verdig kvinnesak

Kvinner bærer halve himmelen. Og ofte mer til. I møtene med mennesker i en radikalt annen livssituasjon i Sør-Amerika og Afrika, ble dette særlig tydelig. Mens late menn ofte stakk fra kvinner og barn og forsøkte å drukne bekymringer i den lokale puben med en flaske brennevin, var det kvinnene som tok ansvar og fikk samfunnet til å gå rundt. Det var hovedsaklig dem som f.eks. dro på diverse kurs og tok opp mikrofinanslån, og sto på dag og natt for å sikre en bedre fremtid for seg og sine. Gudene veit at det mange ganger ser slik ut i vårt eget samfunn også.

På Retriever i dag tikket det inn melding om 59 kronikker og nyhetstekster hvor «’selvbestemt’ abort» var nevnt. Det er trist at kvinnenes dag i så stor grad skal overskygges gang på gang av en feiring av den manglende sikkerheten for de mest sårbare menneskene blant oss.

De tidlige feministene foraktet og avskydde tanken om abort, som for dem var nok et eksempel på menns utnyttelse og fornedrelse av kvinner.

Gendercide derimot, er en virkelig kvinnesakskamp verdt å kjempe for, som gjerne glimrer med sine fraværende paroler på dager som dette. Kanskje så mye som 200 millioner kvinner mangler på verdensbasis. En systematisk nedgradering og utsortering av kvinner, fordi man anser dem for å lavere verdi enn menn.

Les mer om Gendercide her og her.

Gratulerer så mye med dagen!

Mvh,

Konservativ mørkemann (29)

Illustrasjonsbilde fra Pexels.