FilosofiPodcastVitenskap

Om naturlover (og mye annet) på amerikansk podkast

Jeg får ofte* spørsmålet:

– Hei Joachim, jeg har tre timer med hjernedødt kroppsarbeid foran meg denne helga. Har du forslag til podkast-episode jeg kan fylle det tomrommet med, som for eksempel inkluderer muligheten til å høre deg snakke litt gebrokken engelsk?

For et par uker sida hadde jeg en interessant natt. Et par hyggelige amerikanere tok kontakt fordi de ville snakke om en artikkel jeg hadde skrevet på engelsk om konseptet «naturlover», som kanskje forklarer langt mindre enn vi tror.

Andre gjester der inkluderte et par helter, som vitenskapsjournalist John Horgan og filosof Bernardo Kastrup, samt provokatører som Rupert Sheldrake og Philip Goff, så jeg tenkte at dette virket som et spennende prosjekt.

Mens kona gjorde som fornuftige folk flest, hvor hun sov og ladet batteriene for en ny arbeidsdag, tok jeg fatt på en lang samtale.

For tre timer er mye, og vi endte til slutt med å snakke om det meste mellom himmel og jord og forbi. Kanskje noen her vil ha interesse av det? Den kan høres på YouTube under – eller som vanlig podkast på Spotify eller andre steder.

Takk til Anastasia og Shilo for en trivelig diskusjon om det aller meste.

*Aldri. Jeg får aldri så rare spørsmål.