100.000 – Jubileum og noen vitnesbyrd

Woohoo!

Jeg er visst litt på etterskudd, men den passerte barrieren av 100.000 unike sidetreff fortjener en liten feiring. Siden oppstarten i 2013 er det gledelig å se at antall daglige lesere stiger jevnlig, og at 6.388 av sidetreffene stammer bare fra denne siste måneden.

Oslo topper, ikke overraskende, listen over besøkende, fulgt av Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Bærum. Facebook-siden har fått en del følgere, og du må gjerne like, eller bidra med å invitere flere, dersom du setter pris på innholdet som legges ut her. Vi har dessuten fått meldt opp nesten 70 interesserte til et filosofi-kurs som vil bli arrangert denne høsten, hvor langt dyktigere personer enn meg er med på å utarbeide programmet. Hvis du vil motta mailer med oppdateringer på dette fremover, kan du bare sende en mail til mail@danieljoachim.org med navnet ditt.

FireShot Capture 5 - Oversikt over målgrupper - Google Anal_ - https___www.google.com_analytics_we
Utsnitt fra Google Analytics

Bloggen startet i 2013 nærmest som et sted for å artikulere mine egne tanker, men det har siden kommet flere tilbakemeldinger, fra både troende og ikke-troende, på at andre setter pris på et sted å lese en kristen vinkel på naturvitenskap, filosofi og diverse aktuelle spørsmål. Den skulle være lettlest, og det er fortsatt et mål, selv om mange tema er vanskelige å skrive presist om med altfor enkle ord.

Dette har dessuten vært et fint springbrett for mange publiserte tekster, nye kontekster, samt muligheten til å prate om disse temaene, på alt fra universiteter, til festivaler, menigheter og lokale skolelag. Våren 2016 er stort sett fylt opp av taleaktivitet nå, men det er gledelig å se at det dukker opp stadig nye, talentfulle, norske, kristne stemmer som kan fylle samme rolle.

Noen utvalgte anbefalinger, er grundige og alltid aktuelle Bjørn Are Davidsen, godt beleste og undrende Hallvard Jørgensen, lagsgeneral, notorisk diplomat og William Lane Craig-stalker Karl-Johan Kjøde, et fascinerende innblikk i livet som katolsk konvertitt fra Ragnhild Aadland Høen, samarbeidsbloggen Gjentagelser med fire kunnskapsrike forfattere, samt sidene til Tankesmien Skaperkraft. Et par nye lovende talenter som har dukket opp på radaren den siste tida, er fysikk- og kjemistudent Mattias Matthiesen, filosofistudent Øyvind Evenstad og en ukjent, men ualminnelig kunnskapsrik VG2-elev som går under navnet Polykarp.

For anbefalt litteratur, se den nå oppdaterte lista her.

1934417_972424809460575_1674360874014564713_n

Jeg håper at denne bloggen fortsatt kan være av verdi. Så her følger et par vitnesbyrd som har kommet i løpet av tida. Forhåpentligvis ikke bare for å klappe meg selv på skuldra, men også for å inspirere andre nysgjerrige til å se muligheter, kaste seg ned i litteratur, og bidra til tenkning og dialog rundt om i vårt langstrakte land. Lagt ut her uredigert for anledningen, med tillatelse:

Jeg har forresten lyst til å takke deg. Jeg mener og sier færre dumme ting nå enn for noen år siden. Og det er mye takket være deg, gjennom det du skriver på bloggen og ting du linker til. Det meste er jo ganske innlysende (og logisk) når man tenker over det, men ofte ting som jeg rett og slett ikke har tenkt på. Så takk for at du gjør kunnskap om tro, fornuft og vitenskap lettere tilgjengelig for sånne som meg.
– Toini Torsøe, fysikkstudent

Jeg var på IMPULS Stavanger 2015 hvor du hadde seminar. Det har alltid vært en «kamp» mot de kristne og ateistene i klassen min. Det har gjort mye med min tro og jeg syns det er vanskelig. Jeg har ingen sterke argumenter og det terger på meg. Jeg vil så gjerne få slutt på nedrakkingen av kristendommen på skolen vår. Jeg vil vise dem at jeg ikke er et mindre intelligent menneske bare fordi jeg velger Guds kjærlighet. Etter seminaret ditt på IMPULS har jeg ofte tenkt at det hadde vært fint å ha en mini versjon av deg som jeg kunne tatt frem når kritikken mot kristendommen slår som sterkest.
– Anonym

Daniel Joakim Kleiven har gjennom sin blogg og sine artiklar i ulike fora synt seg som eit svært verdifullt og viktig tilskot til den norske offentlege debatten. Han kombinerer rik lærdom og stram logikk med integritet, openheit, og humor. Den norske debattkulturen treng eit gjennomtenkt og kunnskapsrikt alternativ til den overfladiske og overpolemiske diskusjonen rundt verdien av teistisk tru og filosofi i vårt samfunn, og her har Kleiven levert sentrale bidrag. Eg er veldig glad for at me har hans stemme mellom oss!
– Dr. Sigbjørn Sønnesyn, Postdoctoral Fellow i historie fra Durham University

Takk for 100.000 til nå. Gleder meg til de neste 100.000!

Illustrasjonsbilde tatt etter fullført konfirmant-laget hinderløype på Hvaler. Foto: Annette Nordby